Dag: 14 Hoi An

5 mei 2025 - Hoi An, Vietnam

Vanacht hebben we echt heerlijk geslapen en we voelen ons dus ook uitgerust. Na het klaarmaken zijn we bij het super uitgebreide ontbijt buffet lekker gaan ontbijten.

20250504_09083720250504_091646

Toen hebben we de fietsen gepakt (gratis service van het hostel) en zijn we ergens heen gegaan waar ik niet persee naar uitkeek. We zijn namelijk naar Mr Xe gegaan om kleding aan te laten meten. Maar door de hoeveelheid keus vonden Joavhim en ik het best lastig en dus ook spannend. Uiteindelijk na veel bekijken en overleggen heeft Joachim twee pakken en een blouse aan laten meten en heb ik ook twee matchende setjes aan laten meten. Wij zijn echt super benieuwd naar het resultaat!

20250504_11030520250504_111205

Vervolgens zijn we ons even gaan insmeren in het hostel, want we wilden op de fiets Hoi An een beetje gaan verkennen. Het is strak blauwe lucht en 32 graden dus dat smeren is meer dan nodig. Vervolgens zijn we lekker een stukje gaan fietsen, hebben we bij een plekje geluncht en zijn we geëindigd op het strand. Het is weer zo een andere wereld als je het vergelijkt met Sa Pa waar wij een paar dagen geleden nog waren. Nadat Jo nog een duik heeft genomen zijn we weer terug naar het hostel gegaan om ons even lekker op te frissen.

20250504_12381320250504_13190720250504_143442Snapchat-1297971825

Vervolgens zijn we namelijk naar de ontmoetingsplek gelopen, want er stond namelijk een  foodtour op de planning. We waren met een groepje van zes toeristen en we hadden een goed engels sprekende gids. Als eerste kregen we een Halve Banh Mi bij een tentje die alles zelf maakt. De start was heerlijk!

IMG-20250505-WA0003

Vervolgens liepen we naar een plek waar we White rose dumplings en een wonton kregen. Beide waren lekker, moet ik wel zeggen dat die wonton op een of andere manier naar de Hawaii versie van chicken tonight smaakte.

20250504_174152IMG-20250505-WA0000

IMG-20250505-WA0004

Als derde stop hadden we Banh Beo een soort rijst pudding met een hartige topping, echt verassend lekker! Wij waren hier zonder tour nooit gaan zitten dus dat maakt deze tour extra leuk! Naast het eten liepen we ook veel rond en zagen mooie plekken.

IMG-20250505-WA0007IMG-20250505-WA0008IMG-20250505-WA000520250504_183326

Als laatste hartige dessert kregen we Cao Lau een noedel gerecht. Dit is een gerecht dat alleen in Hoi An gegeten wordt. De noedels worden met water van één specifieke bron gemaakt. Deze bron staat midden in de stad en daar zijn we dan ook even wezen kijken. Daarbij is de noedel wat bruin van kleur omdat ze houtskool erin verwerken om zo een diepere en rokerige smaak te creëren. Ik vond de noedel zelf wat muf smaken, maar alles daaromheen vond ik wel echt heel erg lekker.

IMG-20250505-WA000620250504_190058

Vervolgens kwamen we bij een tentje met het gerecht die ik het allerlekkerst vond.  We kregen namelijk che me den, letterlijk vertaald zwarte sesam soep. De hoofdingrediënten zijn zwarte sesam en zoete aardappel. Het is een soort zoete pudding, maar vanwege de natuurlijke zoetstoffen is het geen super zoet en heftig dessert. Daarbij bevat dit dessert ook veel antioxidanten. De eigenaren van dit tentje waren ook maarliefst 101 en 108 jaar oud. Bizar he! Ik weet wat er de rest van mijn leven dagelijks op het menu staat 🤣

IMG-20250505-WA0001

Als laatste stop hadden we een soort Ijsthee. Toen ik hoorde dat er kaneel, gember en limoengras in zat werd ik helemaal enthousiast. Maar bij de eerste slok had ik al spijt van mijn enthousiasme. Pfoe wat was dat zoet zeg, echt niet te doen. Maar het uiterlijk was iedergeval wel mooi en door de zoetigheid heen proefde je ook wel dat het met minder suiker echt super lekker zal zijn.

IMG-20250505-WA0002

Na drie uur eten, drinken en rondlopen was de tour klaar. Ik zat behoorlijk vol, maar niet te vol. Het waren allemaal vrij licht verteerbare gerechten. Na de tour zijn we richting het hostel gelopen. Toen we de lift naar boven pakten stapte de oververhitte hostelhond bij ons in de lift en de hond liep vervolgens met ons mee naar de kamer. Dit was een behoorlijk slimme hond want onze kamer is namelijk koel door de airco en daar wilde de hond graag gebruik van maken. Hier dachten wij wel anders over :).  Op de kamer hebben we een spelletje gepakt en dit zijn we in gezamenlijke ruimte gaan spelen om vervolgens met wat mensen aan de praat te raken. Toen om twaalf uur de gezamelijkruimte/ bar dicht ging was dat ook ons teken om terug naar de kamer te gaan en te gaan slapen.  we hebben weer een heerlijke dag gehad.

20250504_205550

1. Bianca:
    5 mei 2025
    fantastisch wat jullie allemaal doen en eten 👊🏽😘