Dag 18: Ho Chi Minh stad
10 mei 2025 - Ho Chi Minh City, Vietnam
Na toch best wat uurtjes slaap werden we om half zes gewekt voor een wc en ontbijt stop. Dus we aten maar weer Bahn Mi en dronken een vietnamese koffie (die we na deze weken ontzettend gaan missen).
Toen moesten we nog ongeveer 3,5 uur rijden en hebben we heel wat filmpjes gekeken en ben ik ongeveer nog zo een drie keer zonder dat ik het doorhad inslaap gevallen. Maar eenmaal aangekomen in Ho Chi Minh stad was ik wel wakker. De gevoels temperatuur is 42 graden dus inslaap vallen is geen optie meer. Daarbij voelen we ons toch best uitgerust.
We hebben samen met iemand anders uit de bus een taxi genomen naar het centrum en hebben gelijk ingecheckt in het hostel. Om ons daar gelijk even op te frissen. Daarna zijn we naar de Bahn Mi tent gelopen waar we de eerste dag ook hebben gegeten en hebben we een Bahn Mi gedeeld.
Vervolgens zijn we met een ijskoffie in onze hand naar het appartement cafe gelopen. Dit is een flat met allerlei verschillende cafés erin. Hier wordt ik echt helemaal blij van. We hebben een heerlijke ijskoffie en ijsmatcha gedronken bij café gooday.
Daarna hebben we wat sightseeing gedaan, met als eerste doel de Notre Dame. Maar helaas stond die van top tot teen in de stijgers.... we zijn nog even langs het opera geweest en zijn toen snel het winkelcentrum ingegaan. Hier was het lekker koel en hebben we een tijdje rondgelopen, wat dingen gekocht en wat gegeten.
Daarna zijn we naar het War Remants museum gegaan om ook nog even ons te verdiepen in de geschiedenis van het land. Pff jeetje wat was dit heftig zeg. Ze hebben alles met foto's letterlijk in beeld gebracht. Ze houden geen rekening met kinderen en zwakke magen. Een hele eerlijke en pijnlijke expositie. Ik heb er daarom ook niet echt foto's van.
Na even een koude cola te hebben gedronken, kwam Joachim met een heel goed restaurant om te eten. Het was een Sushi tent. Voor vietnamese begrippen best aan de prijs, maar voor Nederlandse begrippen niet. Wat hebben wij hier ontzettend lekker gegeten. We hebben echt een tiental soorten vis gehad, groene thee en Soju.
Na dit heerlijke diner hebben we nog even op een terrasje een biertje gedaan en daarna zijn we lekker optijd gaan slapen. Morgen avond vliegen we helaas weer maar huis :(.

Goede reis terug, ✈️ ik ga je verhalen wel missen hoor 😞
Goede reis terug!
Maar ook weer lekker terug naar jullie eigen nestje in Den Bosch❤️❤️
Goede reis terug en tot morgen op Schiphol 😘