Dag 12: Sa Pa -> Hanoi

3 mei 2025 - Sa Pa, Vietnam

We hebben vannacht de kans gehad om echt een hele lange nacht te gemaakt. Het is vanwege de geluiden ons beide niet helemaal gelukt, maar we voelen ons wel uitgerust. Om half negen hebben we ontbeten met wat leek op Hollandse pannenkoeken. Mij maak je er blij mee, Joachim iets minder.

20250502_08543520250502_093813

Rond half tien zijn we weer aan de wandel gegaan met een groep van +/- vijftien man. Deze route zal wat uitdagender zijn qua berg op en berg af. Door het (voor ons)  langzame tempo en de zuurstofrijke lucht was het echt heel erg goed te doen. Wel hebben we ons heeeel erg goed ingesmeerd. Want vandaag schijnt de zon volop. De natuur is echt nog zo veel mooier als de zon schijnt. Deze plek gaan we echt nooit meer vergeten.

We liepen over bergepaden, door een bamboo bos en we hebben weer allerlei kleine dorpjes gezien.

20250502_10194920250502_105411IMG-20250502-WA0007IMG-20250502-WA0013IMG-20250502-WA0005

Op een gegeven moment wees de gids een plant aan die erg giftig is. Als je namelijk drie blaadjes van deze plant eet ben je binnen een half uur overleden. De gids gaf aan dat dit ook wel eens met opzet gebeurd.

20250502_112146

Na de prachtige wandeling, zijn we nog op een plek gaan lucnhen. Het eten was vrij smaakloos, maar we hadden het wel echt nodig. Na de lunch werden we alweer opgehaald met een busje om terug naar het start punt te gaan. Terug naar onze backpack. We hebben met deze track en tijdens de Ha Giang loop alleen een kleine rugtas bij ons gehad (Tussen Ha Giang en Sa Pa konden we wel bij onze backpack).

20250502_122151

Voor dat we weer werden opgehaald om terug naar Hanoi te gaan hebben we nog even geld gepint, water gehaald en gedoucht. Vooral die douche was erg welkom. Daarna was het tijd om met een klein busje naar de sleeper bus te gaan (het was drie uur in de middag). Helaas waren de plekken al ingedeeld en zaten Joachim en ik niet naast elkaar. Dus we konden onze serie niet verder kijken.... :(

Na een zeven uur durende rit kwamen we iets over tien uur aan in Hanoi. Na een korte wandeling kwamen we aan bij ons hostel. Hier hebben we snel ingecheckt, want we hadden namelijk afgesproken met Dave en Steff. We zijn met z'n vieren nog de stad in geweest en het was echt super gezellig. Zo gezellig dat we het echt veel te laat hebben gemaakt. We moeten namelijk morgen weer optijd op om onze vlucht naar Da Nang/ Hoi An te pakken.

20250502_23274120250502_232733