Dag 6: Hanoi
27 april 2025 - Hanoi, Vietnam
Vandaag hebben we lekker uitgeslapen. Eenmaal opgestaan zijn we gelijk met een koffie en matcha to go naar de train street gelopen, waar we op het smalle terras naar de passerende trein hebben gekeken. Wat onzettend indrukwekkend is dat zeg! Vooral de toeter van de trein, die echt door merg en been gaat hahaha. Dit maakt ons bezoek aan Hanoi helemaal af!
Vervolgens hadden wij een missie, namelijk het kopen van twee oranje shirts. We zijn toevallig tijdens onze zoektocht in een soort markthal terecht gekomen waar ze stapels met kleding hadden. Na flink zoeken zijn wij dan ook allebei geslaagd! Vanaf nu studeert joachim verpleegkunde op een universiteit in zuid Korea.🤣
Na nog wat gegeten te hebben zijn we naar een rooftop bar gegaan waar een koningsdag viering aan de gang was. Iedereen was hier Nederlands en er werd leuke muziek gedraaid, veel gedanst en voor een aperol spritz betaalde je omgerekend €1,50. Na een aantal uurtjes zijn we even wat gaan eten en even langs het hostel gegaan. Daarna vervolgde we onze koningsdag bij een ander hostel waar ook een viering was en dit keer met nog veel meer nationaliteiten. Na met veel verschillende mensen gesproken te hebben, besloten we ook mee te gaan met de pub crawl. Maar dit was van korte duur want we vonden het helemaal niet leuk.
Dus besloten we terug naar het hostel te gaan. Onderweg wilden we nog even ergens wat eten. Toen we een plekje hadden uitgezocht kwamen we al snel aan de praat met jongeren die uit Hanoi kwamen. Het was echt super gezellig en zij hebben ons geholpen met twee lekkere dingen uit te kiezen. Daarbij kregen we ook nog een heerlijke Bapao. Ik denk dat ik nooit meer een betere Bapao ga kunnen vinden. Na twee uur met hun te hebben gezeten was het dan nu echt tijd om ons bedje in te duiken.

Jullie maken een mooie reis!